FİNANSÇI OLMAYAN YÖNETİCİLER İÇİN FİNANS EĞİTİMİ SERTİFİKALI 16 Mayıs Perşembe 10.00-17.00
AMAÇ İşletmeler yönetim ile ilgili kararlarını sağlıklı alabilmeleri için Finans Karar Destek sistemlerine ihtiyaç duyarlar. Günümüz koşulları, işletmelerin, sadece finans yöneticileri değil finans dışı yöneticiler tarafından da Finans Karar Destek Sistemlerini, etkin, objektif ve rasyonel bir şekilde kullanılmasını gerektirmektedir.
• Finansman kavram ve tekniklerini mümkün olduğunca basite indirgeyerek tanımlamak, • İşletme süreçleriyle finansal performans arasında sebep-sonuç ilişkilerini iyi anlaşılmasını sağlamak ve • Finans içi yöneticiler ile finans dışı yöneticiler arasında iletişimi kolaylaştırmaktır.
• Bilanço, • Gelir Tablosu, • Nakit Akım Tablosu, • Fon Akım Tablosu • Net İşletme Sermayesi İŞLETME BÜTÇELERİ
• Senaryo Analizleri • Satış Miktarları ve Gelirleri Bütçesi • Üretim Miktarları Bütçesi • Direk Madde Miktar Ve Tutar Bütçesi • Direk Madde Satın Alma Miktar ve Tutar Bütçesi • Direk İşçilik Miktar ve Tutar Bütçesi • Genel Üretim Giderleri Bütçesi • Satılan Malın Maliyeti Bütçesi • Satış ve Yönetim Giderleri Bütçesi • Proforma Gelir/Gider Bütçesi • Nakit Bütçesi • Proforma Bilanço • Örnek Çözüm Çalışması
FİNANSAL ANALİZ
• Tutar Karşılaştırma Yöntemi • Dikey Yüzde Yöntemi • Trend Analizi • Oran Analizi (Kaldıraç, Likitide,Verimlilik, Karlılık ve Piyasa Değeri Oranları • Örnek Çözüm Çalışması
YATIRIM KARARLARI (SERMAYE BÜTÇELEMESİ)
• Paranın Zaman Değeri • Sermaye Maliyetinin Hesaplanması • Yatırım Projelerinin Seçiminde Kullanılan Temel Analiz Ölçütleri A- Net Bugünkü Değer B- İç Karlılık Oranı C- Fayda Maliyet Analizi D- Geri Ödeme Süresi E- Başabaş Analizi • Örnek Çözüm Çalışması
FİNANSAL RİSKLERİN YÖNETİMİ
• Döviz Riski ve Döviz Risklerinin Ölçülmesi • Faiz Riski ve Faiz Riskinin Ölçülmesi • Likitide Riski ve Likitide Riskinin Ölçülmesi
BANKA ASYA KATILIM BANKASI ŞİŞLİ ŞUBESİ HESAP ADI İSTANBUL GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ HESAP NO 3895647-1 ŞUBE KODU 5 IBAN TR370020800005038956470001
No comments:
Post a Comment